RAZSTAVA VLAK NEKOČ IN DANES

Dne 26. 10. 2018 smo ob 9. 30 uri odprli razstavo pod naslovom VLAK NEKOČ IN DANES. Razstava je bila zaključni dogodek ob TEDNU KULTURNE DEDIŠČINE. Razstavo smo pripravili otroci in vzgojiteljice vrtca Podgorci. Na ogled smo postavili maketo z naslovom Podeželski vlak, maketo železniškega prometa, likovne izdelke otrok, fotografije dejavnosti, ki so potekale ob TKD in mesecu oktobru, lutko z železniško uniformo, predmete iz zgodovine železnice ter plakat z naslovom VLAK NEKOČ IN DANES.

Razstavo smo slavnostno odprli s kratkim kulturnim programom, ki ga je glasbeno popestrila učenka OŠ Ormož, mlada harfistka, Pia Škorjanec. V goste smo povabili tudi g. Mihaela Bučarja, ki je idejni oče in ustanovitelj “MUZEJA JUŽNE ŽELEZNICE” v Šentjurju. Našemu vabilu se je z veseljem odzval in nas obiskal v železniški uniformi iz časa po drugi svetovni vojni. Nagovoril je otroke in obiskovalce razstave ter nam na kratko povedal o njegovi poti in povezanosti z železnico.

Sledil je ogled razstave. G. Bučar je izbral tri likovne izdelke, katerih avtorji so prejeli pohvalo za izjemno likovno delo. Razstave se je udeležila tudi KTV Ormož, ki je dogajanje na razstavi  posnela. Prispevek bo v prihodnjih dneh predvajala na lokalni televiziji.

Razstava je bila odprta do 16. 00 ure.

zapisala: Andreja Žnidarič

foto: Andreja Žnidarič, Nataša Gregur