TEDEN OTROKA

Letošnja tema Tedna otroka, ki se je pričel 3. oktobra 2022 in je trajal cel teden, je bila »SKUPAJ SE IMAMO DOBRO.«

Namen tedna je bil poudariti pomen povezanosti, druženja, prijateljstev, pogovarjanja v živo, skupnih dogodivščin, sproščenosti in zabave.

V vrtcu smo vsak dan izvajali različne dejavnosti in na ta način preko igre razvijali domišljijo, krepili telo in se sproščeno družili.

Na ravni vrtca smo pripravili orientacijski pohod in povabili k sodelovanju tudi starše, ki so se v velikem številu tudi odzvali. Rdeča nit pohoda je bila Tetka Jesen, ki je prišla za kratek čas v našo »Bukovo vas.«

TETKA JESEN:»Ooo, kako sem žalostna, pa ravno za gospo Mušnico mi je zmanjkalo barv. Nimam več rdeče barve, belo barvo pa mi je Pomlad pozabila dati v torbo.«

V gozdu zrasla je gospa,

živordeč klobuk ima,

belo mini krilce nosi, »Naj dežuje!«

milo prosi. (Mušnica).

V tem tednu smo organizirali tudi jesenski kros. Na ta način smo otrokom omogočili zanimivo izkušnjo, hkrati pa izboljšali splošno vzdržljivost otrok in spodbujali veselje do teka ter gibanja. Sledila je svečana podelitev medalj.

Teden otroka smo tako posvetili igri in igrivosti ter prijetnemu druženju in to so vrednote, ki niso samo pomembne v tednu otroka, ampak skozi celo šolsko leto.