Teden otroka v skupini MEHURČKI

TEDEN OTROKA OD 4.10. ­­– 8.10.2021

SKUPINA MEHURČKI – STAROST OTROK 4 IN 5 LET

VZGOJITELJICA: MARTINA ŠOŠTARIČ

Letošnja tema Tedna otroka, ki se je pričel 4. oktobra 2021 in je trajal cel teden, je bila »Razigran uživaj dan!« Namen tedna je bil poudariti pomen igrivosti, sproščenosti in druženja.

V skupini Mehurčkov smo vsak dan izvajali različne dejavnosti in na ta način preko igre razvijali domišljijo, krepili telo in se sproščeno družili.

Veliko časa smo preživeli zunaj v naravi, v gozdu in na travniku. Igrali smo se z milnimi mehurčki in ugotavljali lastnosti, ki lahko omogočijo gibanje po zraku, doživljali gozd v vsej svoji naravni danosti in se pogovarjali o svojih zaznavah, iskali in nabirali kostanj in se kasneje z njim posladkali.

Ker pa je Teden otroka potekal istočasno kot izvajanje TKD projekta, smo se tudi odpravili na daljši pohod do stare »cimprane« hiše pri Larinem stolpu in na ta način spoznavali domači kraj in se seznanjali s tem, kako so ljudje in delovali v prejšnjih časih.

Za otroke sem tudi pripravila prav prijetno presenečenje. Povabila sem jih na gledališki oder in otroci so bili zelo navdušeni, še posebej, ko smo si prižgali gledališke luči in se sprehodili za zaveso.  Kot pa se spodobi za gledališki oder, so otroci imeli možnost tudi nastopati in se igrati igre.

Teden otroka smo tako posvetili igri in igrivosti ter prijetnemu druženju in to so vrednote, ki niso samo pomembne v tednu otroka, ampak skozi celo šolsko leto.

V gozdu: iskanje in nabiranje kostanja. Uhhh, in našli smo še nekaj, kar ne sodi v gozd.

Igramo se na travniku.

Igra na odru: igramo se Gnilo jajce.

Foto: Martina Šoštarič