ŽIVLJENJE NEKOČ- dedki in babice na obisku

V okviru projekta Teden kulturne dediščine in Tedna brez TV in računalnnika smo v mesecu januarju sicer načrtovali sodelovanje s Pokrajinskim muzejem Ptuj-Ormož, ki bi nam na interaktiven način v vrtcu predstavil življenje nekoč. Zaradi objektivnih razlogov smo sodelovanje z njimi prestavili na spomladanske mesece in v vrtec povabili dedke in babice.

Dedki in babice so nam preko pripovedovanja, demonstracije iger in z različnim izdelovanjem uporabnih predmetov in igrač predstavili življenje nekoč. Izvedeli smo, da je življenje bilo težko, otroci niso imeli toliko hrane, veliko več so delali in pomagali pri delu na polju, v gospodisnjstvu, v šole so hodili peš in igrače so sami ali s pomočjo staršev izdelovali. Igrali so se različnih iger, čeprav je bilo časa za igro manj, kot ga imamo otroci danes.

Tako smo si ogledali izdelovanje igrač, nekatere stvari smo tudi sami izdelali: vodni mlinček, pupike iz cunj, žoge iz papira, vuge, krompirjevo poko,… V galeriji si oglejte nekaj vtisov z našega druženja.

Dedkom in babicam ter prababicam pa iskrena hvala za sodelovanje- vaši vnuki vas imamo nadvse radi in seveda bomo veseli vašega ponovnega obiska v vrtcu.